Az Adecco Group kiadta a globális tehetség versenyképességéről készült második tanulmányát

 

 

Növekvő tehetség ma és holnap: a riport kiemeli az „alkalmazható készségek” illetve a szakképzés fontosságát a változó munkaerő piacok és növekvő munkanélküliség világában.

 

A 2014-ben készült GTCI (Global Talent Competitiveness Index) tanulmány a tehetség globális versenyképességi jellemzőit vizsgálta 93 országban a nemzetek versenyképessége és növekedési lehetőségeik alapján. A rangsort az európai országok uralják, a legjobb 20 közé mindössze 6 Európán kívüli ország kapott helyet. A lista élén Svájc, Szingapúr és Luxemburg szerepel.

 

Globális jelenség a gazdaság lassúsága, a rendre növekvő betöltetlen munkahelyek száma, mely mégis tömeges munkanélküliséggel társul. Ennek oka egyrészt, hogy erőteljes eltérés fedezhető fel az oktatási rendszer és a munkaerő szükségletek között. Továbbra is problémát jelent, hogy a frissen végzők szakképesítése, diplomája nincs összhangban a munkaerőpiaci igényekkel, emiatt sok fiatal nem tud elhelyezkedni, míg más területeken óriási munkaerőhiány tapasztalható. 

 

 „A tehetségek nem hatékony kihasználása szembetűnő: annak ellenére, hogy 33 millió ember keres munkát az Egyesült Államokban és Európában, több mint 8 millió hely marad betöltetlen. Eközben a fiatalok magas munkanélküliségi tendenciája továbbra is problémát jelent szinte valamennyi európai országban. A strukturális változások egyre sürgetőbbek, így létfontosságú, hogy olyan új munkahelyek jöjjenek létre, melyek fellendítik a gazdaságot. A kormányoknak és az Adecco-hoz hasonló vállalatoknak kéz a kézben kellene dolgozniuk azon, hogy egy olyan környezetet teremtsenek, ahol az oktatás, a szakmai gyakorlatok és az első munkatapasztalatok jobban felkészítik a fiatalokat arra, amire a vállalatoknak szükségük van.” – emelte ki a tehetség munkaorientált képzésének fontosságát Patrick De Maeseneire, az Adecco Group Vezérigazgatója.

 

Az Adecco Group két intézmény (INSEAD és HCLI) bevonásával készített kutatása kiemeli, hogy a piacképes és jelenleg hiányszakmákba valamint a szakmunkásképzésbe való beruházás a kulcsa a tehetségek magunkhoz vonzásának, megtartásának és fejlesztésének.

 

A kutatás alapján elmondható, hogy a jövőbeli tehetségek versenyképességéért az országoknak sokkal komolyabban kell venniük a szakképzést, mely szinte azonos jelentőséggel bír a felsőoktatás mellett. A szakmák oktatását is integrálni kell a középiskolai rendszerbe, hiszen a folytonos beruházások a szakmunkásképzésbe megerősítik a fejlődésben való sikereket.

 

A GTCI tanulmány alapján a legmagasabb értékelést elérő országok mind magas jövedelemmel rendelkeznek, azonban a vagyoni helyzeten túl az Adecco tanulmánya felfed 6 további tényezőt is, amely befolyásolja az egyes országok tehetségeinek versenyképességét:

 

1. A nyitottság kulcsfontosságú a versenyképességében, mely fontos lehet a befektetéseknél, az új ötleteknél vagy épp a költözési hajlandóságban

2. A pénzügyileg stabil országoknak szüksége van a tehetség versenyképességének növelésére a fenntartható fejlődés érdekében

3. A tehetség fejlesztése lehet belső vagy külső; néhány ország saját határain belül igyekszik a tehetségek fejlődését biztosítani, míg mások – például Kína – ezeket az embereket külföldön taníttatják, képeztetik tovább

4. Az országoknak figyelembe kell venni a foglalkoztathatóságot és a magas munkanélküliség kockázatát is

5. Az oktatási rendszerekben érdemes felülvizsgálni a hagyományos képzési technikákat

6. A technológia megváltoztatja a jelentését a „foglalkoztatható készségeknek” és új szegmenseket hoz létre a munkaerőpiacon