KISZERVEZETT BÉRSZÁMFEJTÉS SZOLGÁLTATÁS

 

A bérszámfejtés kiszervezése számos előnyt jelent partnereink számára. A tevékenység kiszervezése esetén az érintett munkavállalók a Megbízó állományához tartoznak, azonban a rendszeres és eseti jellegű bérszámfejtési valamint a kapcsolódó adminisztratív tevékenységeket jelen szolgáltatás keretében az Adecco végzi el. Ezzel időt, költséget takarít meg. Szakembereink sok éves szakmai tapasztalattal rendelkeznek, és a törvényes keretek közötti működés elsődleges elvárás.

 

Megbízóinknak nem kell a létszámingadozások kapcsán felmerülő többlet vagy éppen csökkent munkamennyiséghez alkalmazkodnia - ezt az Adecco szakmai csapata, az igényeknek megfelelően rugalmasan kezeli.  Mindemellett könnyen tervezhetővé és átláthatóvá válnak költségei.

 

A szakmai háttér mellett a szoftveres és informatikai hátteret is biztosítjuk, Önöknek nem szükséges az ezzel kapcsolatos üzemeltetési költségekkel, feladatokkal sem számolni.
Az Adecco tőkeerős nemzetközi háttérrel rendelkezik, így a munkavállalók kifizetéseit nagy létszám esetén is biztonsággal tudjuk vállalni.

 

Szolgáltatás tartalmi elemei

 

1. Munkavállalókkal történő szerződéskötés

 

A Megbízó által elkészített munkaszerződést, valamint annak esetleges mellékleteit a kiválasztott munkavállalókkal az Adecco íratja alá, majd a munkáltatói példányokat Megbízó részére eljuttatja.

 

2. Munkavállalók hatósági bejelentése, adatszolgáltatás, adóbevallás előkészítése a jogszabályi előírások szerint

 

A bejelentés elkészítését Adecco végzi, de benyújtani az ügyfél nyújtja be (preferált)

A bejelentést elkészíti és benyújtja Adecco

Adecco a kiválasztott munkavállalókat a törvényi szabályozásnak megfelelően az APEH-nél bejelenti, majd a foglalkoztatás során jelen szolgáltatás tárgykörébe tartozó adatszolgáltatási kötelezettségeknek szintén Adecco tesz eleget.

 

3. Bérjellegű kifizetések rendszeres, vagy eseti számfejtése

 

A Megbízó által elektronikus / papír alapon átadott idő- és egyéb adatok alapján Adecco a bérszámfejtést elvégzi, majd az előzetesen egyeztetett reportokat, bérfeladási és utalási fájlt Megbízó részére elektronikus formában átadja.

 

4. Béren kívüli juttatások számfejtése

 

5. A Megbízó által jóváhagyott béren kívüli juttatások, nem rendszeres kifizetések bérszámfejtése, valamint adminisztrációja.TB ügyintézés a mindenkori jogszabályok alapján TB kifizetőhely és nem TB kifizetőhely esetén is

 

6. Éves személyi jövedelemadó bevallás el(ő)készítése

 

7. Munkaviszonyok megszűnésével kapcsolatos tennivalók

 

A munkaviszony megszűnése kapcsán a munkaadó által kiállítandó dokumentumok elkészítése (adatlap, jövedelemigazolás, TB kiskönyv, tartozásokról szóló igazolás, igazolás az álláskeresési járadék megállapításához)

 

8. Munkavállalók részére havi elszámolások elkészítése

 

A bérszámfejtést követően a bérpapírok elkészítése, majd eljuttatása az érintett munkavállalókhoz.

 

9. Munkabér-, jövedelemigazolások elkészítése

 

Hitel, támogatás és egyéb célból kiállítandó jövedelemigazolások elkészítése

 

10. Általános tanácsadás a szolgáltatás tárgykörében

 

Adecco kvalifikált és több éves szakmai tapasztalattal bíró szakértői által biztosított tanácsadás személyesen, illetve e-mailben, telefonon.

 

A törvényi szabályozás által megkövetelt feladatok összetettségéből adódóan a szolgáltatási ajánlat tartalma változó lehet. Ehhez pontos információra van szükségünk, és testre szabott ajánlatát a mellékelt kérdőív kitöltése alapján készítjük el.

Adecco Hírek

2016. szeptember 21.

Új ügyvezető az Adecco Magyarország élén,…

Budapest, Magyarország: A világ vezető HR szolgáltatójaként működő Adecco, bejelentette Stefano Longo kinevezését, a…

Bővebben...

2016. március 25.

A fiatalok munkanélküliségének leküzdése a cél

Az Adecco idén, immár negyedik alkalommal rendezte meg “Street Day” névre hallgató programját, melynek…

Bővebben...

2016. március 18.

50 ambiciózus fiatal számára nyílt meg…

Egy fényes karrier ugródeszkája lehet a lehetőség annak, aki elnyeri a lehetőséget és az…

Bővebben...