HR 20.21 tanulmány

A HR 20.21 tanulmány célja, hogy azonosítsa az Adecco Csoport tagországainak HR tevékenységével kapcsolatos kihívásokat és tendenciákat a kelet-európai, közel-keleti és észak-afrikai régiókban (Lengyelország, Csehország, Magyarország, Szlovénia, Románia, Bulgária, Szerbia, Görögország, Törökország, Tunézia és Egyesült Arab Emírségek). A tanulmány több mint 400 humánerőforrás-szakembert kérdezett meg minden gazdasági ágazatból és többféle HR szerepkörből. A jelentés feltárja az alkalmazott kérdőív következtetéseit, valamint a legtapasztaltabb Adecco tanácsadók magyarázatait.

A jelentés fő következtetései:

  • A HR szakembereket először a jelöltek hozzáállása és értékei érdeklik. Különös figyelmet fordítanak arra, hogy a jelöltek hogyan jelenítik meg az értékeket az interjúk során, és hogyan kompatibilisek a vállalati értékekkel.
  • Egy toborzónak átlagosan 5 jelöltet kell megkérdeznie egy nyílt pozíció betöltéséhez. Ez a szám jelentős eltérést mutat a gazdasági szférától, a jelöltek számától és tapasztalatától függően.
  • Egy nyitott pozíció lezárásának átlagos ideje 1 hónap. A toborzási folyamathoz rendelt időszak a vállalat eljárásaitól, a nyitott pozíciók összetettségétől, valamint a kompenzációs és juttatási csomagtól függően változhat.
  • A munkavállalók munkahelyváltásának fő oka a karrierút láthatóságának hiánya és az előléptetés lehetősége. Ez a perspektíva megkérdőjelezi azt a felfogást, mely szerint a munkavállalók távozásának fő oka a vezetőkkel való rossz kapcsolat.
  • A legszükségesebb készségek a nehezen lezárható pozíciókban az érzelmi intelligencia, a komplex problémamegoldás, az elemző gondolkodás és az innováció.

A riport eléréshez töltse ki a lenti formot.
A riport DÍJMENTES, de regisztrációhoz kötött.