Számos országból jelentettek több csalási kísérletet az Adecco nevének és védjegyének felhasználásával. Felhívjuk figyelmét, hogy az Adecco vagy az Adecco Személyzeti Közvetítő Kft. képviselője SEMMILYEN esetben nem kér semmiféle fizetést pályázótól vagy munkatárstól az álláskeresés vagy kiválasztási folyamat során.

 

Úgy értesültünk, hogy az ADECCO nevet és védjegyet számos országban olyan személyek használják, akik semmilyen módon nem állnak kapcsolatban az Adecco csoporttal. Ezek a személyek a mi engedélyünk nélkül adnak fel álláshirdetéseket általános piaci weboldalakon az „Adecco” név feltüntetésével. Okunk van azt feltételezni, hogy az e személyek által küldött e-mailek, levelek, telefonhívások és egyéb tevékenységek nem mások, mint törvénytelen kísérletek arra, hogy pénzt és hozzáférést szerezzenek az álláskeresők és munkatársaink személyes és bizalmas adataihoz.

 

Védje magát

Mielőtt az álláskeresési folyamat során bármilyen személyes adatot, személyazonosító okmányt vagy bankszámlaadatokat kiadna, győződjön meg arról, hogy a kapcsolattartó az Adecco meghatalmazott képviselője. Erről meggyőződhet, ha felveszi a kapcsolatot az Ön országában működő Adecco irodával. A www.adeccogroup.com/worldwide-locations weboldalunkon megtalálja azoknak az országoknak a listáját, ahol működünk.

Óvakodjon minden olyan váratlan e-mailtől, azonnali üzenettől, hangpostaüzenettől vagy faxüzenettől, amely azt állítja, hogy az Adecco-tól jött. A bűnözők e-mailben, telefonon vagy sms-ben megpróbálhatnak rosszindulatú szoftvereket küldeni, vagy hozzáférést szerezni az Ön adataihoz vagy fiókjaihoz. Ha ilyen üzenetet kap, vegye fel a kapcsolatot az Adecco helyi irodájával, és győződjön meg arról, hogy az üzenet valódi.

További információért kérjük, tekintse meg a Nemzeti Kiberbiztonsági Központ forrásait a Kapcsolat | Nemzeti Kibervédelmi Intézet (gov.hu) weboldalon.

Ha úgy gondolja, hogy ilyen csalás áldozatává vált, javasoljuk, hogy a lehető leghamarabb jelentse az esetet a helyi hatóságoknak.

 

Lépjen kapcsolatba velünk

Ha az Adecco nevével és védjegyével való visszaélést szeretne bejelenteni, kérjük, lépjen kapcsolatba az Adecco azon országbeli irodájával, ahol az eset történt. Ha az Adecco nincs jelen az adott országban, kérjük, küldjön e-mailt a következő címre: compliance@adecco.com vagy látogasson el a www.aceconduct.com weboldalra.

Ha munkát keres hazája országában, akkor kérjük, forduljon hozzánk. Az országok listája, ahol jelen vagyunk, megtalálható honlapunkon a www.adeccogroup.com/worldwide-locations címen.