Több országban jelentettek az Adecco nevével visszaélő csalási kísérleteket Felhívjuk a figyelmét, hogy az Adecco EGYETLEN képviselője sem kér semmiféle kifizetést a jelöltektől vagy vezetőktől az álláskeresési vagy a kiválasztás folyamat során.

Tájékoztatást kaptunk arról, hogy az ADECCO nevét és védjegyét több országban is felhasználták olyan személyek, akik semmiféle kötődéssel nem rendelkeznek az Adecco csoporthoz. Ezek a személyek engedélyünk nélkül az „Adecco” nevet használó álláshirdetéseket adnak fel általános piaci webhelyeken. Okunk van annak feltételezésére is, hogy az e személyek által küldött e-mail-ek, levelek, a telefonhívások és más cselekmények pusztán jogellenes pénzszerzési és az álláskeresők személyes és bizalmas adatainak megszerzésére irányuló kísérletek.

Jelenleg több, az Adecco nevét használó csalási kísérletről is tudunk Kanadában, Franciaországban, Ghanában, Hongkongban, Olaszországban és az USA-ban.

Védje magát

Az álláskeresés során személyes adatok, személyazonosító okmány vagy bankszámlaadatok kiadása előtt győződjön meg arról, hogy az Adecco felhatalmazott képviselője kereste meg. Ezt az adott országbeli Adecco iroda megkeresése útján teheti meg. Ezek helyét itt találja.

Gyanakvással kezelje az állítólag az Adeccótól érkező váratlan e-mail-eket, azonnali üzeneteket, hangpostát vagy telefaxot. Ha ilyen üzenetet kap, lépjen kapcsolatba az adott országbeli Adecco irodával és ellenőrizze, hogy az üzenet valós-e.

Ha a felhasználó úgy gondolja, hogy az említett átverés áldozata, javasoljuk, hogy tegyen feljelentést a helyi hatóságoknál.

Lépjen velünk kapcsolatba

Ha a felhasználó az Adecco névvel és védjeggyel kapcsolatos visszaélést szeretne jelenteni, lépjen kapcsolatba azon ország Adecco irodájával, ahol az incidens történt. Ha az adott országban az Adecco nincs jelen, értesítse a következőket: compliance@adecco.com vagy www.aceconduct.com [adja meg a hivatkozást]

Ha saját országában keres állást, lépjen kapcsolatba az Adeccoval saját helyi Adecco webhelyén keresztül.

Ha nemzetközi álláslehetőséget keres, több ország ajánlatait megtalálja az Adecco Work Abroad platformon.