Célunk, hogy mindenki számára elérhetővé tegyük a jövőt, ezért tartjuk egyik legfontosabb tevékenységünknek a társadalmi felelősségvállalást.

Win4Youth

A világ egyik legnagyobb humánerőforrás szolgáltatásokat nyújtó cégeként az Adecco Csoport célja, hogy felhívja a figyelmet az önkéntes munka és a társadalmi felelősségvállalás fontosságára. Win4Youth elnevezésű programunk csupán egy azon programjaink közül, melyekkel igyekszünk példát mutatni más vállalatoknak, és szebb jövőt építünk.

A program célja, hogy lehetőséget biztosítson az Adecco dolgozók számára, hogy személyes sporttevékenységükkel támogassák hátrányos helyzetű gyerekek és felnőttek munkaerőpiaci helyzetét, elhelyezkedését a munka világában.

Az Adecco dolgozói Win4Youth applikációnkon keresztül gyűjtik a sporttal töltött órákat és megtett kilométereket, melyek mindegyike után az Adecco Csoport 1 svájci frankot adományoz a Plan International non-profit szervezetnek, akik hátrányos helyzetű fiatalok oktatásával és foglalkoztatási kilátásaik javításával foglalkoznak szerte a világon. Ezzel dolgozóink mindegyike egyénileg is hozzájárul nagyobb célunkhoz: hogy mindenki számára elérhetővé tegyük a jövőt.

Win4Youth programjainkkal és sporteseményeinkkel nem csak a közös jótékonykodásra, de a csapatépítésre is remek lehetőséget biztosítunk, emellett a mentális és fizikai egészség fontosságára próbáljuk felhívni a figyelmet.

A Win4Youth programról és a Plan Internationallal való együttműködésünkről részletesebben ezen a linken olvashat.

Jobs for Ukraine

Az Adecco Csoport az orosz-ukrán konfliktus miatt hazájukból menekülni kényszerülők megsegítésére indította el a https://www.adeccojobsforukraine.com ingyenes online álláskereső platformját, melyre több mint 1650 vállalat és több mint 5500 ukrán menekült regisztrált. Örömünkre szolgál, hogy közülük már több mint 2500 embernek sikerült munkát találnia.

Alain Dehaze, az Adecco Csoport ügyvezető igazgatója szavaival: „Minden nap keményen dolgozunk azért, hogy megvalósítsuk a célunkat és mindenki számára egy szebb jövőt tegyünk elérhetővé. Több mint egy évtizede igyekszünk támogatni a számos országból – többek között Afganisztánból, Szíriából és Irakból – érkező menekülteket, és integrálni őket a munkaerőpiacra. Támogatásunkat most a következő szintre emeljük, lehetővé téve az Ukrajnából érkező menekültek számára, hogy gyakorlati képzéssel áthidalják esetleges készségbeli hiányosságaikat, és ezáltal javítsák munkalehetőségeiket. Arra kérem a cégvezetőket, hogy kapcsolódjanak be a kezdeményezésbe, hiszen, ha összefogunk, rengeteg ember életére tudunk érdemi hatást gyakorolni. Szeretném továbbá mély elismerésemet kifejezni azon vállalatok felé, amelyek már csatlakoztak a Jobs for Ukraine-hez, és megnyitották kapuikat a menekültek előtt.”

Annak érdekében, hogy áthidaljuk a menekültek jelenlegi készségei és a munkaerőt kereső vállalatok igényei közötti szakadékot, az Adecco Csoport mozgósította a csoportba tartozó vállalatok: a General Assembly, az Adecco Training és az LHH szakértőit és erőforrásait. Ezen kívül az Adecco Akadémián keresztül egyéni, személyes online oktatást és önképzéses lehetőségeket kínálunk a digitális készségek és a soft skillek témakörében, valamint üzleti és nyelvi területeken.