Az egyik legjobb stratégia a tehetségek megtartására, ha segítjük munkatársainkat a magánélet és a munka egyensúlyának megteremtésében.

Nagy előnyre tesznek szert azok a vállalatok, amelyek a munkavállalók élethelyzetét figyelembe véve gondoskodnak alkalmazottaikról: egy kis törődéssel magasabb termelékenységet és alacsonyabb fluktuációt érhetünk el. A dolgozó szülők számára kihívást jelenthet a munka és a magánélet egyensúlyának elérése, az ebből adódó problémák pedig a munkaidő csökkentéséhez vagy akár felmondáshoz is vezethetnek. 

A dolgozó szülők nagyon különbözőek lehetnek: ez a csoport magában foglalja az egyedülálló, a házas, az örökbefogadó, az LMBTQ+, valamint a legkülönbözőbb korú és hátterű szülőket is. A dolgozó szülők megnyerése és megtartása fontos és jövedelmező lehet a vállalatok számára  –  főképp a jelenleg tapasztalható munkaerőhiány közepette – ám sokan nem tudják, hogy fogjanak hozzá.

Épp ebben segít a “Munka és család – egy nyerő páros” című útmutatónk, melyben:

  • Megvizsgáljuk, hogy miért fontosak a dolgozó szülők a vállalkozások számára
  • Tanácsokat adunk a gyermekes munkavállalók megnyeréséhez és hosszú távú megtartásához
  • Bemutatjuk, hogy mindebben hogyan segíthet Önnek az Adecco

Töltse le az útmutatót és megtudhatja, hogy munkáltatóként mivel segítheti a dolgozó szülőket a harmonikus élet megteremtésében és a kiteljesedésben!