Munkaerő-közvetítés

A világjárvány óta sokan átértékelték életüket és karrierjüket, ezért a tehetségek felkutatása és megtartása is nehezebbé vált. A mai világban tehát még értékesebb a munkaerő, mint valaha, és még több segítségre lehet szüksége a cégeknek ahhoz, ha szeretnék a legmegfelelőbb embert megtalálni egy adott munkakörre.

Kiterjedt recruitment hálózatunknak köszönhetően segíthetünk Önnek megtalálni azokat a jelölteket, akik nem csupán a megfelelő készségekkel és tapasztalattal rendelkeznek, de az Ön vállalati kultúrájához is illeszkednek. Ennek érdekében a keresésbe olyan jelölteket is bevonunk, akik kezdetben nem feltétlenül tűnnek egyértelmű választásnak – mégis hozzájárulhatnak céljai eléréséhez. A képességekben és a potenciálban hiszünk, nem pedig a címkékben, hiszen a sokszínűség kifizetődő. Proaktív hozzáállásunkkal és kreatív szemléletünkkel pedig olyan speciális készségekkel bíró embereket is elérhetünk, akik nem keresnek aktívan állást. Bízza ránk a toborzást, hogy Ön minél jobban az üzletre koncentrálhasson!

Tekintse meg szolgáltatásainkat! Ismerje meg, hogy toborzóink és tanácsadóink miként segíthetik Önt vállalkozása jövőjének építésében!

 

HATÉKONY TOBORZÁS

Gondoskodunk arról, hogy cége a megfelelő munkavállalókkal növekedhessen, miközben Ön a saját vállalkozására koncentrálhat. Szakértőkből álló csapatunk több évtizedes tapasztalatból merítkezve, számtalan csatornán és módszerrel kutatja fel a legjobb jelölteket.

AZONNALI MUNKAERŐ

Ha velünk toboroz, egy azonnal bevethető jelöltet kap, aki jól illeszkedik a betöltendő pozícióhoz és az Ön munkahelyi kultúrájához is.

TEHETSÉG

Naponta dolgozunk azon, hogy az iparágak széles körében bővítsük tehetséghálózatunkat. Így ha minket bíz meg, nem kell kompromisszumot kötnie a készségek vagy a szakértelem terén.

Miért érdemes munkaerő-közvetítő céggel dolgozni?

A toborzás folyamata általában magában foglalja az igények elemzését, az álláshirdetések elkészítését, a jelentkezők összegyűjtését, az interjúkat, a teszteket, a referenciaellenőrzést és az utánkövetést is. A munkaerő-közvetítést elsősorban olyan vállalatok és szervezetek számára ajánljuk, akiknek hosszú távú munkaerőigényt kell kielégíteniük. Betegség, szabadság és egyéb átmeneti munkaerő-szükséglet esetén a munkaerő-kölcsönzés előnyösebb megoldás lehet.

A vállalatok és szervezetek maguk is irányíthatják a toborzási folyamatot, de gyakori az is, hogy ezt kiszervezik egy HR-szolgáltatásokat nyújtó cégnek. A munkaerő-közvetítő cégek előnye, hogy már ismerik a jó gyakorlatokat: korábban bevált eljárásokat, módszereket és teszteket alkalmaznak, hogy megtalálják a munkához legjobban illeszkedő jelölteket, miközben biztosítják az etikai és jogi irányelvek betartását.

 

A megfelelő munkatársak toborzása az Adeccoval

A toborzás sokkal több mint egy üres pozíció betöltése. A jó jelölt friss szemmel nézi a régi problémákat, szerteágazó tapasztalatokkal és új energiával pezsdíti fel a csapat munkáját. Mivel minden alkalmazott hozzájárul a vállalkozás fejlődéséhez, teljesítményéhez és kultúrájához, kiemelkedő fontosságú, hogy a megfelelő ember a megfelelő pozícióban legyen. A tét nem kicsi, hiszen egy nem megfelelő jelölt felvétele igen költséges lehet, és minden érintett számára megnehezítheti a munkát.

A toborzás lényege, hogy megtaláljuk a legjobb személyt a munkára mind a készségek, mind a személyes tulajdonságok tekintetében. Mi pedig nem adjuk fel mindaddig, amíg meg nem találjuk az igazit. Vegye igénybe a segítségünket, és ígérjük, hogy a megfelelő személyt állítjuk rá a feladatra!

Miért válassza az Adeccót toborzó cégként?

INTEGRITÁS

Betartjuk ígéreteinket, és követjük az etikai és jogi irányelveket.

MEGBÍZHATÓSÁG

Egyszerre vagyunk tekintettel az ügyfélre és a jelöltre, és a felvételi folyamat során minkét fél szempontjait mérlegeljük. Hisszük, hogy a végső siker egy jól megtervezett folyamat eredménye.

KONZULTÁCIÓ

Toborzóink a több évtizedes munkájus során szerzett sokrétű tapasztalataikkal támogatják ügyfeleinket a kiválasztás folyamata során.

SZEMÉLYES KAPCSOLAT

A folyamat során mind az ügyfelet, mind a jelölteket folyamatosan tájékoztatjuk, és minden kérdést is szívesen megválaszolunk.

VÉDŐHÁLÓ

Folyamataink alapján objektív szempontokat veszünk figyelembe, és merünk nehéz kérdéseket feltenni a jelölteknek, amik nyomán kiderülhet, hogy hogyan teljesítenének az adott munkakörben.

SZEMÉLYISÉG

Ahogyan mi is több vagyunk, mint egy egyszerű munkaerő-közvetítő, hisszük, hogy minden cégnek megvan a saját személyisége. Célunk, hogy megismerjük az Ön vállalatát, ezzel biztosítva, hogy megtaláljuk az Önhöz legjobban illő jelölteket.

A kompetenciaalapú munkaerőfelvétel elősegíti az elfogultságtól mentes kiválasztási folyamatot

Mindannyiunknak vannak tudattalan előítéletei, és ez alól a recruiterek sem kivételek. Nehéz lehet ezt beismerni magunknak, de csak akkor lehet igazán nyitott toborzási gyakorlatot kialakítani, ha elfogadjuk ezt a tényt.

Az Adecconál egy jól kidolgozott, kompetenciaalapú toborzási modellt alkalmazunk, hogy minimálisra csökkentsük az elfogultság kockázatát az értékelési folyamat során. A követelményprofil alapján a jelöltek vizsgálatában a készségek, a személyiség és a viselkedés felmérése áll a középpontban. Egy ilyen kiválasztási folyamatban nincs helye a megkülönböztetésnek. Ezek a kompetenciaalapú folyamatok és módszertanok biztosítják recruitereink számára a megfelelő körülményeket ahhoz, hogy elfogulatlanul toborozzanak.

Kapcsolat

Szerezze meg a legjobb munkavállalókat
– még akkor is, ha nem keresnek munkát

A piac legjobbjaiért óriási a harc és közülük csak néhányan keresnek munkát pont akkor, amikor Önnek szüksége volna új munkaerőre. Valóban szeretné lekorlátozni lehetőségeit és csak aktív munkakeresők közül választani, vagy valóban a legjobb jelöltet szeretné az adott pozícióra?

Amennyiben úgy dönt, hogy a kereséssel megbíz bennünket, nem csak az aktív, hanem a piacon elérhető teljes, a pozícióra releváns munkavállalói körrel felvesszük a kapcsolatot. Hisszük, hogy a siker kulcsa, hogy minden pozícióban a legjobb ember üljön. E szellemben toborozunk jelölteket.

További információ

Toborzás a változó tehetségpiacon

A toborzás világa jelentősen megváltozott az utóbbi tíz évben. Egy új generáció lépett színre, egy gyorsabban változó munkaerőpiacot kialakítva, melyet a digitalizáció, az automatizálás és a mesterséges intelligencia dominanciája jellemez.

A mai fiatalok másképp tekintenek a foglalkoztatásra. A munkaidő és a munkahelyek hagyományos határai egyre inkább elmosódnak, ahogyan a távmunka és a munkaórák szabad beosztása egyre vonzóbbá válik. Elképzelhető, hogy az Ön egyik jövőbeni dolgozója épp a világ másik felén él, digitálisan fog interjúzni, és távolról dolgozik majd az Ön cégének.

Ezek a változások egyszerre jelentenek lehetőségeket és kihívásokat a recruiterek számára. Mi segítünk eligazodni a változó tehetségpiacon, és az előretekintés szuperképessége révén megtaláljuk azokat az eszközöket, amelyekkel Ön is alkalmazkodhat az új generáció igényeihez és az aktuális munkaerőpiaci trendekhez. A toborzás folyamata során tanácsokkal és új szempontokkal szolgálunk, melyek a folyamatos munkaerőpiaci felméréseink adatain és az ezek alapján tett előrejelzéseinken alapulnak.

A toborzási folyamat

Toborzási folyamatunk a legfrissebb felméréseken, kutatásokon alapszik. Módszereink és eszközeink, valamint képzett és tapasztalt toborzási tanácsadóink lehetővé teszik számunkra, hogy az adott pozícióra a lehető legjobb jelölteket találjuk meg.

Ajánlatainkban világos képet kaphat arról, hogyan épül fel a toborzási feladatunk, valamint az ütemtervről, árakról és egyéb feltételekről is tájékozódhat.

1. Üzleti elemzés és követelményprofil-készítés

2. Hirdetéstervezés és hirdetés

3. Előszűrés, keresés és tesztelés, a pályázati dokumentumok kezelése

4. Videóinterjú vagy telefonos interjú

5. Strukturált és kompetenciaalapú mélyinterjú

6. Jelöltek bemutatása

7. Helyszíni interjú az ügyféllel

8. Referenciák ellenőrzése

9. Háttérellenőrzés

10. Projekt befejezése és számlázás

11. Ügyfél- és munkavállalói utánkövetés

A munka jövőjének kérdései

 

Célunk egy fenntartható és inkluzív munkaerőpiac kialakítása. Ha szeretne bepillantást nyerni a jövő munka világába, olvassa el legújabb cikkeinket, amelyek útmutatóul szolgálhatnak és segítenek a sikerhez vezető úton.

Cégének új alkalmazottakra van szüksége?

 

Mi megtaláljuk a megfelelő személyt a feladatra, legyen szó állandó vagy átmeneti üresedésről. Vegye fel velünk a kapcsolatot, és az Ön igényeire szabjuk ajánlatunkat!

Ha pedig állást keres, ajánljuk figyelmébe állásajánlatainkat. Az itt mellékelt űrlapon nem fogadunk álláspályázatokat, ha azonban bármilyen álláskeresési kérdése van, forduljon hozzánk bizalommal az adecco@adecco.hu e-mail címen!

További információért lépjen velünk kapcsolatba!